F1-test Bahrein: Dag 2: Ferrari geeft de concurrentie het nakijken, problemen bij Red Bull

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz heeft tijdens de tweede testdag op het Bahrain International Circuit de snelste tijd gereden. In de Ferrari F1-bolide was Sainz meer dan zeven tienden sneller dan Sergio Perez.

Tijdens de eerste testdag reed Max Verstappen in de nieuwe Red Bull RB20 met ruime voorsprong de snelste tijd. Meer dan een seconde sneller dan de concurrentie was Verstappen en er werd al meteen gevreesd voor opnieuw een ‘superdominantie’ door Red Bull.

Vandaag zien we aan het einde van de dag echter Carlos Sainz met een ruime voorsprong op Sergio Perez de dag afsluiten. Dominantie van Ferrari? Nee, dat niet, wat we wel kunnen besluiten is dat we uit testtijden weinig kunnen besluiten. De verschillende teams rijden immers met andere hoeveelheden brandstof, een ander motorvermogen en ze werken ook allemaal nog eens verschillende testprogramma’s af.

Voor Red Bull begon de dag alvast minder goed want na amper vijf ronden kwam Sergio Perez omwille van remproblemen opnieuw binnen. Ook voor Ferrari verliep de testdag niet geheel als gepland want Charles Leclerc reed in bocht 11 een putdeksel los. Vloerschade bij de Ferrari van de Monegask, een situatie die ongetwijfeld deed terugdenken aan wat er met Carlos Sainz in Las Vegas gebeurde. Door het probleem werd de sessie niet meer hervat, al begon de middagsessie daardoor wel een uur vroeger dan gepland.

Bij Red Bull besloten ze vervolgens om hun schema om te gooien en Perez ook in de namiddag te laten rijden. Geheel probleemloos verliep de namiddag ook niet voor Perez, op een bepaald moment moest de Mexicaan met een elektronisch probleem traag terugrijden naar de pits. Uiteindelijk was Perez wel goed voor de tweede tijd terwijl Lewis Hamilton in de Mercedes de top drie vervolledigde.