F1-tickets veel duurder in 2023?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De ticketverkoop voor de GP van Groot-Brittannië van 2023 loopt in de soep en de ticketprijzen zijn fors gestegen en ook uit Monaco komen er berichten dat de ticketprijzen met dertig procent de hoogte zullen in gaan. Een algemene tendens voor komend F1-seizoen?

De organisatie van de GP van Groot-Brittannië eerder deze week de ticketverkoop tijdelijk stilgelegd omdat alles enorm chaotisch verliep. Op de sociale media stond het vol van berichten van mensen die zonder succes al urenlang een ticket probeerden te bemachtigen. Bovendien werden de tickets door een ‘dynamisch prijsysteem’ steeds duurder. 

In een tweet van Silverstone werd gemeld dat de prijzen zouden bevroren worden maar er werd niet gezegd dat de prijzen weer naar het oorspronkelijk bedrag zouden teruggezet worden, wat voor heel wat frustratie zorgde bij verschillende fans. 

Ook de GP van Monaco wordt fors duurder weet ‘RacingNews365’ de ticketprijzen gaan met dertig procent de hoogte in en dat betekent dat u voor een weekendje F1 in het prinsdom minstens zevenhonderd euro zal moeten ophoesten. 

Wie al meer dan eens een race heeft bijgewoond weet dat de ticketprijzen bijna jaarlijks stijgen, ook voor de GP van België. Waar er vroeger nog plaats was voor een korting voor de fans die vroeg een ticket voor het jaar nadien aanschaften was dat in Spa-Francorchamps dit jaar ook helaas niet meer of slechts erg beperkt het geval. Maar dat is niet eigen aan de Formule 1, ook voor andere sporten worden tickets en abonnementen jaarlijks duurder.

In Silverstone wordt ook het principe van ‘dynamic pricing’ toegepast, dat betekent zoveel dat de prijzen stijgen naarmate de beschikbare tickets schaarser worden. Dat is trouwens niet nieuw, maar door de enorme vraag werden de prijzen van de tickets in bepaalde gevallen verdubbeld op een tijdspanne van een halve dag en dat wekte veel frustratie op bij de fans. 

Feit is wel dat nieuwe races zoals Miami en Las Vegas al voor veel duurdere tickets hebben gezorgd. Met Groot-Brittannië en Monaco lijken ook in Europa de tickets steeds duurder te worden. Afwachten of het de algemene tendens voor het nieuwe F1-seizoen wordt …

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen