Daniil Kvyat sluit F1-terugkeer niet uit: “Er zijn echter dingen die spelen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Rus Daniil Kvyat sluit een mogelijke terugkeer naar de Formule 1 niet helemaal uit maar volgens Kvyat zijn er enkele dingen die tegen hem spelen, zoals bijvoorbeeld zijn nationaliteit.

Daniil Kvyat reed in totaal 110 F1-races en maakte zijn F1-debuut in 2014 bij Toto Rosso, het huidige AlphaTauri. Na een jaar werd hij in 2015 gepromoveerd naar Red Bull maar na enkele incidenten werd hij in 2016 teruggestuurd naar Toro Rosso.

Ook in 2017 reed Kvyat nog voor Toro Rosso maar het jaar nadien moest de Rus langs de zijlijn toekijken en was hij reserverijder bij Ferrari. In 2019 en 2020 mocht Daniil Kvyat nog twee keer invallen maar de GP van Abu Dhabi in 2020 was tot dusver zijn laatste F1-race.

Vorig jaar was Kvyat reserverijder bij het Alpine F1 team maar het is maar de vraag of we Daniil Kvyat ooit nog opnieuw in een F1-bolide zullen zien racen.

“Zeg nooit nooit,” vertelde Kvyat tegenover ‘Motorsport.com’ toen hem werd gevraagd of een terugkeer naar de Formule 1 mogelijk was. “En uiteraard heeft de F1 altijd een speciale plaats in mijn hart. Wie weet, dat we er hopelijk op een dag opnieuw over kunnen spreken.”

“Ik ben nog steeds jong. Zoals sommigen hebben getoond kan je na een korte pauze terugkeren en het nog steeds goed doen. Maar laat ons zeggen dat het momenteel en gezien de timing misschien niet ideaal is.”

Met dat laatste verwijst Kvyat vooral naar zijn nationaliteit. Als Rus lijkt het quasi onmogelijk om op korte termijn deel te nemen aan de Formule 1. Begin dit seizoen werd met Nikita Mazepin nog een andere Rus aan de kant geschoven.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print