Nyck de Vries bevestigt gesprekken met Red Bull: “F1-toekomst is echter nog niet zeker”

Williams F1 team
Williams F1 team

Na zijn indrukwekkende prestatie tijdens zijn invalbeurt in Monza heeft Nyck de Vries duidelijk zijn visitekaartje afgegeven. De Nederlander bevestigt dat hij in gesprek is met Red Bull over een mogelijk F1-racezitje maar tegelijkertijd tempert hij ook de verwachtingen.

Volgens sommige berichten zou het nog slechts een kwestie van tijd zijn alvorens Nyck de Vries bij het AlphaTauri F1 team bevestigd zou worden voor 2023, volgens andere berichten moeten er nog heel wat puzzelstukken op zijn plaats vallen of is Nyck de Vries in gesprek met verschillende andere teams.

“Ik weet niet of ik in zo’n luxe situatie zit dat ik kan kiezen,” aldus De Vries gisteren vanuit Monaco in de talkshow ‘Humberto Op Zaterdag’. “Ik denk dat het grotendeels buiten mijn macht omgaat. Ik ben natuurlijk al lange tijd met Williams in gesprek. Daar heb ik toevallig ook mijn debuut mogen maken afgelopen weekend. Dat zou een logische stap zijn.”

De Nederlander is echter ook in gesprek met andere teams dan Williams, zo bevestigde hij ook zelf.

“En zoals in de media al was opgevallen was ik in Oostenrijk om Marko te ontmoeten en het over de toekomst te hebben” bevestigt Nyck de Vries de geruchten.

“Waar ik ook een permanent stoeltje zou kunnen bewerkstelligen, daar zou ik zeer content en happy mee zijn. We moeten kijken hoe het zich de komende dagen en weken gaat ontwikkelen.”

Maar ondanks de grote interesse in Nyck de Vries vanuit verschillende teams is het helemaal niet zeker dat we Nyck de Vries in 2023 ook daadwerkelijk op de F1-startgrid zullen zien staan.

“Nee, helaas kan ik dat niet verzekeren,” aldus De Vries. “Omdat in deze wereld niet alles om prestatie draait. Gelukkig is er nu wel een momentum en plek op the grid. Dus er zijn kansen en mogelijkheden. Dat wil alleen geen garantie op een stoeltje geven, dus daar zijn we nog niet.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022