“F1-titelstrijd dreigt in 2018 beslist te worden door gridstraffen”

Vanaf komend seizoen krijgen de rijders nog maar drie motoren ter beschikking om een F1-seizoen af te werken. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner dreigt de titelstrijd daardoor in de F1 beslist te worden door eventuele gridstraffen door ongeoorloofde motorwissels.

Heel wat teams liepen het voorbije seizoen al tegen de limiet aan wat betreft het gebruik van hun motoronderdelen. Dit jaar zal de situatie nog problematischer worden omdat er nu slechts drie motoren gebruikt mogen worden en de F1-kalender nu 21 races telt.

De problemen met de motoren zullen zich niet enkel en alleen beperken tot de kleinere teams, ook de topteams zullen ongetwijfeld tegen eventuele motorproblemen aanlopen en daarmee dreigt de titelstrijd volgens Christian Horner beslist te worden door eventuele gridpenalty’s die uitgedeeld worden.

“Er zullen heel wat gridpenalty’s uitgedeeld worden in 2018,” vertelde Christian Horner enige tijd geleden tegenover ‘ESPN’. “Het zou echt verschrikkelijk zijn om te zien dat het kampioenschap beslist wordt door gridpenalty’s.”

“Drie motoren voor eenentwintig races, dat is te gek voor woorden,” voegde Horner eraan toe. “Ik denk niet dat iemand houdt van de huidige manier van gridpenalty’s uitdelen. Het zou echt verschrikkelijk zijn om de titelstrijd beslist te zien worden door motorbestraffingen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023