Red Bull: “We hebben meerdere opties voor een motor in 2019”

Red Bull-teambaas Christian Horner benadrukt dat de Oostenrijkse renstal op het vlak van motoren meerdere opties heeft met het oog op 2019.

Momenteel ligt er een tot TAG Heuer omgedoopte Renault-motor achterin de Red Bulls van Verstappen en Ricciardo. De Franse motorenbouwer heeft echter tussen de regels door al laten verstaan dat ze niet geneigd zijn om hun overeenkomst, die einde 2018 afloopt, met de Oostenrijkers te verlengen.

In dat geval moet Red Bull dus op zoek naar een nieuwe partner voor 2019 en Honda is de naam die het meest rondgaat op dit moment. De Japanners hebben voor dit jaar al een overeenkomst met Toro Rosso en er wordt aangenomen dat als die samenwerking succesvol blijkt we vanaf 2019 een Honda-motor zullen terugvinden in de Red Bulls.

Red Bull-teambaas Christian Horner wil benadrukken dat Honda niet de enige optie is met het oog op de toekomst.

“Het mooie is dat we nu verschillende opties hebben,” aldus de Brit in een interview met ‘RACER’. “Dat is in het verleden wel eens anders geweest.”

“We gaan onze tijd nemen om alles af te wegen en zo komend seizoen de best mogelijke beslissing nemen.”

De Brit laat ook nog vallen dat ze willen bekijken hoe de samenwerking tussen Toro Rosso en nieuwe partner Honda evolueert alvorens ze een beslissing nemen.

“Dit is een mooie overeenkomst voor Toro Rosso. Honda heeft een uitgebreide geschiedenis in de Formule 1 en ze bulken van het verlangen en de ambitie. Als zusterteam van Toro Rosso zullen we de vooruitgang van die samenwerking met veel belangstelling volgen tijdens de eerste helft van het seizoen,” besluit Horner

Na de desastreuze samenwerking met McLaren zullen ze bij Honda gemotiveerd zijn om zichzelf te bewijzen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print