F1 voegt Las Vegas toe aan F1-kalender 2023: nachtrace op zaterdag

F1
F1

De geruchten waren er al langer en nu heeft de Formule 1 ook officieel bevestigd dat er een derde race in Amerika komt. Las Vegas wordt immers in 2023 toegevoegd aan de F1-kalender.

Sinds Liberty Media de Formule 1 vijf jaar geleden heeft overgenomen lijkt de sport definitief door te breken in de Verenigde Staten. Waarin voormalig F1-baas Bernie Ecclestone jarenlang niet lukte, lukt Liberty Media dus wel, mede door de sport nadrukkelijker aanwezig te laten zijn op de sociale media alsook de in Amerika zeer populaire Netflix-serie ‘Drive to Survive’.

Na een race in Texas voegde de Formule 1 dit jaar Miami toe aan de F1-kalender en daarbij komt nu dus ook nog eens Las Vegas. Eerder werd al in 1981 en 1982 in Las Vegas een F1-race georganiseerd maar het stratencircuit van 6,12 kilometer zal er in 2023 helemaal anders uitzien dan toen.

Opmerkelijk ook is dat de race niet op zondag maar wel op zaterdagavond in november zal plaatsvinden, waarmee de race op primetime in Amerika te zien zal zijn en ook een zogenaamde ‘nachtrace’ wordt.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print