Helmut Marko: “Red Bull heeft de moeilijkere auto, een prima donna”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko omschrijft de RB18 als een moeilijke auto, een echte prima donna in vergelijking met de Ferrari. Maar tegelijkertijd denkt hij ook dat er veel potentieel in zit.

Na twee races hebben Red Bull en Ferrari de overwinningen netjes verdeeld maar de Scuderia telt een voorsprong van veertig punten door de dubbele DNF van Red Bull in Bahrein. Max Verstappen en Charles Leclerc zijn aan elkaar gewaagd, dat bewijzen de wiel-aan-wiel gevechten waar de fans al mochten van genieten maar er zijn volgens Helmut Marko verschillen tussen de Ferrari en de Red Bull.

“Het voordeel van Ferrari is dat ze meteen snel zijn met elke band en bij elke temperatuur,” vertelde Marko aan Servus TV. “Dat laat zien dat de auto wat braver is.”

“Wij hebben misschien de moeilijkere auto, een prima donna. Maar als je het voor elkaar krijgt is de potentie er.”

We konden ook al zien dat de Red Bull het snelste is op de rechte stukken en dat hebben ze niet enkel aan de aerodynamica te danken maar ook aan de Honda-motor achterin de RB18. Toch denkt Marko dat Ferrari de beste motor van het veld heeft.

“Ferrari ligt voor. Honda – of liever Red Bull Powertrains – zijn tweede. En Mercedes, ongebruikelijk, slechts derde,” zei Marko.

“Ferrari heeft vooral een voordeel op het gebied van elektrisch vermogen en we hopen dat Honda dit voorbeeld zal volgen.”

“Op het vlak van het chassis heeft Mercedes het meeste last van stuiteren, het zogenaamde porpoising. Dat zie je in de remzone, hoe Hamiltons hoofd heen en weer wiebelt. Maar ik denk ook dat het een kwestie van tijd is alvorens ze dat opgelost krijgen.”