F1 weigerde coronavaccin in Bahrein maar Ferrari laat personeel wel vaccineren

Ferrari
Ferrari

Bahrein heeft de Formule 1 aangeboden om haar personeel alsook eventueel personeel van de teams te vaccineren. Kersvers Formule 1-baas Stefano Domenicali bedankte vriendelijk voor het aanbod en liet weten geen voorkeursbehandeling tegenover de rest van de bevolking te willen krijgen (F1 neemt duidelijk standpunt in over vaccinaties tegen coronavirus).

De Formule 1 verwachtte dat de teams eenduidig dat standpunt zouden volgen maar dat blijkt nu al niet waar te zijn. Want wat de Formule 1 weigert, daar gaat onder andere Ferrari graag op in. In de aanloop naar de F1-wintertest in Bahrein hebben immers al heel wat personeelsleden van Ferrari een prik met het coronavaccin gekregen, zo schrijft het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’.

Volgens ‘Gazzetta dello Sport’ zou voorafgaandelijk aan het ingaan op het aanbod eerst de gezondheidsautoriteiten in Emilia-Romagna geraadpleegd hebben. Vervolgens is aan de personeelsleden de kans gegeven om zich te laten vaccineren, zonder dit te verplichten. De eerste van twee prikken zou voorafgaand aan de test gegeven worden, de tweede prik voorafgaand aan het vertrek na de race.

Ferrari-rijder Charles Leclerc zou gezien zijn eerder opgelopen coronabesmetting niet opteren om nu al gevaccineerd worden. Teamgenoot Carlos Sainz zou dat wel doen.

Opmerkelijk is dat ook andere teams zoals bijvoorbeeld Mercedes of Red Bull hun teamleden de vrije keuze geven om in te gaan op het aanbod van Bahrein om gevaccineerd te worden. Naast de teamleden van Ferrari lijken dan ook heel wat andere leden van F1-teams te opteren om in Bahrein gevaccineerd te worden. Gezien de vele reizen en verplaatsingen doorheen heel Europa en ook de rest van de wereld beschermen ze hiermee niet alleen zichzelf maar ook collega’s, vrienden en familie.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022