F1 wil goedkopere en zelfs ‘gratis’ tickets om meer fans naar de races te krijgen

Daimler Media
Daimler Media

De Formule 1 wil de sport meer toegankelijk maken voor mensen met een kleiner budget. Momenteel zijn de tickets vaak vrij duur maar als het van de zakelijk directeur van de F1 Yath Gangakumaran afhangt komt daar tegen 2025 verandering in.

De Formule 1 draagt diversiteit hoog in het vaandel en om dat te bewerkstelligen wordt er bekeken hoe goedkopere tickets daaraan kunnen bijdragen. Yath Gangakumaran denkt dat goedkopere tickets meer publiek naar het circuit zouden lokken. 

Ook wordt de mogelijkheid bekeken om speciale prijzen voor het regionale publiek of zelfs gratis tickets voor mensen met een beperkt budget aan te bieden.

“We weten dat het duur is om naar een F1-race te gaan. Natuurlijk is er een verschil tussen drie dagen met uren actie op een circuit en negentig minuten actie op een voetbalveld, maar het verschil is te groot.”

“Een van de doelstellingen voor de toekomst is samen te werken met de organisatoren van Grands Prix om meer mensen met verschillende achtergronden naar het circuit te krijgen. We zullen dat doen door kortingen te geven of zelfs tickets gratis te maken. Het zal tijd kosten, vooral met de nog steeds voortdurende corona-crisis. Maar het is een van onze doelstellingen voor 2025.”

Een andere doelstelling van de F1 is om een duurzamere sport te worden en op termijn zelfs CO2-neutraal. Het verminderen van het gebruik van plastic is daar al een begin van.

“Dat is een groot ding voor dit jaar. We houden de paddock in de gaten, en alle teams, de FIA en Pirelli doen mee. Bij de tests in Bahrein ga je al verschillen zien, en vanaf de GP van Spanje zijn er bijvoorbeeld een stuk minder plastic flessen. We willen ook proberen om minder plastic te zien in de fanzones.”

Op dit moment concentreren deze maatregelen zich vooral op de paddock en het randgebeuren van de races maar op de langere termijn zal duidelijk worden op welke manier de auto’s zullen beïnvloed worden. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022