Sergio Perez onthult: “Ik moest tijdens F3-test opkrassen van Red Bull omdat ik niet goed genoeg was”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Sergio Perez vertelt in de podcast ´Beyond the grid´ van de F1 dat hij in het verleden al eens een F3-bolide getest heeft voor het Red Bull Young Driver Programma maar dat liep niet zoals gewenst.

Met zijn verhuis naar Red Bull krijgt Sergio Perez op zijn eenendertigste een kans om bij een topteam in de F1 aan de slag te gaan. Het is niet de gewoonte van Red Bull om een rijder te contracteren die niet uit het eigen opleidingsprogramma komt. In een nog niet zo heel ver verleden deed Perez echter een test om deel uit te maken van het bekende opleidingsprogramma van de Oostenrijkse formatie en dat liep niet van een leien dakje.

De Mexicaan vertelt dat hij in 2007 een test mocht doen met een F3-bolide maar er liepen een aantal dingen verkeerd. Door het feit dat zijn zitje niet paste kwamen zijn knieën tegen het stuur en kon hij geen goede rondetijden neerzetten en die slechte rondetijden waren reden genoeg voor Red Bull om niet verder te gaan met Perez.

“Toen ik uit de auto kwam moest ik gewoon opkrassen,” aldus Perez. “Ik kreeg geen nieuwe kans, het draaide gewoon om rondetijden en ik was gewoon te traag. Ik werd er gewoon uitgeschopt.”

Toen hij in de GP2 aan de slag ging had hij weer een connectie met Red Bull want hij kwam uit voor Arden, een team dat eigendom was van niemand minder dan Christian Horner. In zijn tweede seizoen bij het team in 2010 wist hij vijf races te winnen en eindigde hij tweede in de eindstand van het kampioenschap na Pastor Maldonado. Nooit was er echter concrete interesse van Red Bull om hem aan te trekken.

Perez denkt zelden aan wat er zou kunnen gebeurd zijn moest hij er in geslaagd zijn om in het Red Bull Young Driver Programma te geraken maar hij geeft aan dat hij heel dankbaar is voor de kans die hij nu krijgt.

 “Wie weet wat er zou gebeurd zijn, welke kansen ik zou gekregen hebben?” aldus Perez.

“Het helpt zeker om deel uit te maken van dat juniorprogramma. Maar ik moet gewoon zeggen dat ik Dietrich Mateschitz, Helmut Marko, Christian Horner, Adrian Newey en de hele Red Bull-familie ontzettend dankbaar ben dat ze me deze kans geven want dat is iets geweldigs.”

“Ze zijn gedreven door resultaten. En niemand heeft me eerder de kans gegeven om in een topwagen te zitten, dus ik moet er gewoon voor zorgen dat ik nu presteer.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen