Fabrikant geeft update over ‘gebroken trofee’ van Max Verstappen: “We hebben goed nieuws”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op 23 juli sneuvelde de trofee die Max Verstappen na zijn overwinning tijdens de GP van Hongarije kreeg. Herendi Porcelán, het Hongaarse bedrijf dat de trofee maakte, liet weten dat ze meteen gingen beginnen aan het maken van een nieuwe trofee en het heeft nu ook een update gegeven over de nieuwe trofee.

Lando Norris klopte zijn ‘champagnefles’ iets te hard tegen het podium waardoor Max Verstappen zijn trofee tegen de grond viel en sneuvelde. ‘Scherven brengen geluk’ maar desondanks werd onmiddellijk begonnen met het maken van een nieuwe trofee. Lando Norris deed er eerst wat lacherig over maar hij excuseerde zich vervolgens wel bij Verstappen.

Herendi Porcelán, het Hongaarse bedrijf dat de trofee met een waarde van 40 000 euro maakte, liet weten dat het onmiddellijk begon met het maken van een nieuwe trofee. Volgens Herendi Porcelán duurde het zo’n half jaar om de oorspronkelijke trofee te maken en waren er zo’n dertig mensen bij betrokken. De nieuwe trofee zal echter veel sneller klaar zijn omdat onder andere het ontwerp, de patronen en de kleuren niet opnieuw bewerkt moeten worden.

Tegenover ‘Formula.hu’ liet Simon Attila, de CEO van Herendi Porcelán, weten dat Max Verstappen niet lang meer zal moeten wachten op zijn nieuwe trofee: “We zijn begin augustus begonnen met de productie. Het schilder- en verguldwerk is momenteel bezig. We zullen uiterlijk tegen eind september klaar zijn.”

Attila bevestigde nogmaals dat de vervanging van de trofee kosteloos zal gebeuren.

“We willen al de F1-fans bedanken voor hun positieve reacties. Dit bevestigt dat we de juiste beslissing hebben genomen om de trofee te vervangen. Zoals we beloofd hebben zal de kapotte trofee kosteloos vervangen worden en we kijken er naar uit om hem aan Max Verstappen te kunnen overhandigen.”

De CEO nodigde ook iedereen uit om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van Herendi Porcelán: “Iedereen is welkom in ons bezoekerscentrum om het extreem hoge niveau van vakmanschap te komen ervaren en bewonderen terwijl wij deze porseleinen trofee aan het creëren zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner