Bernie Ecclestone over berucht ‘Crashgate-interview’: “Ik herinner me er niets van”

Instagram - Fabiana Ecclestone
Instagram - Fabiana Ecclestone

Bernie Ecclestone kan zich naar eigen zeggen niet meer herinneren dat hij in een interview zei dat hij in 2008 al op de hoogte was dat de crash van Nelson Piquet jr. tijdens de GP van Singapore opzettelijk was.

Het incident zit ondertussen in het collectieve geheugen als ‘Crashgate’. Nelson Piquet jr. crashte tijdens de GP van Singapore in 2008 in opdracht van zijn team Renault om een safety car-procedure uit te lokken zodat zijn teamgenoot Fernando Alonso in een gunstige positie zou komen om de race te winnen. 

Dat snode plan lukte terwijl Felipe Massa geen punten wist te scoren door een fout gelopen pitstop. Tijdens de laatste race van het jaar in Brazilië zou Massa uiteindelijk de wereldtitel verliezen aan Lewis Hamilton met slechts één punt verschil. Ecclestone liet tijdens een interview vallen dat hijzelf en toenmalig FIA-voorzitter Max Mosley op de hoogte waren dat de crash opzettelijk was, maar dat ze daar niets aan gedaan hebben.

Vandaag vertelt Ecclestone aan ‘Reuters’ dat hij zich dat bewuste interview niet meer kan herinneren. 

“Eerlijk gezegd herinner ik me er helemaal niets meer van,” aldus de voormalige F1-paus. “Ik herinner me zeker niet meer dat ik dat interview gegeven heb.”

Hij voegde er nog aan toe dat noch Felipe Massa, noch zijn advocaten, hem benaderd hebben om te vragen wat hij juist gezegd had. Deze week raakte bekend dat Massa een rechtszaak wil aanspannen tegen de F1 en de FIA voor de misgelopen wereldtitel.