Familie Michael Schumacher onderneemt juridische stappen na AI-interview

Mercedes
Mercedes

Na de felle kritiek op het zogenaamd ‘exclusief interview’ met Michael Schumacher heeft nu ook de familie van Michael Schumacher laten weten dat het juridische stappen wil ondernemen tegenover ‘Die Aktuelle’.

Het Duits roddelmagazine had op haar cover een ‘exclusief interview’ met Michael Schumacher geplaatst maar in werkelijkheid was het een samenraapsel van eerdere uitspraken en berichten die mits artificiële intelligentie tot een ‘interview’ waren omgevormd. Dat kwamen de lezers echter pas helemaal op het einde van het ‘interview’ te weten.

De familie van Michael Schumacher laat nu via een woordvoerder weten juridische stappen te ondernemen tegenover ‘Die Aktuelle’. Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat de familie Schumacher juridische stappen onderneemt tegen ‘Die Aktuelle’. Ook in 2015 was dat het geval, toen het magazine berichtte dat Corinna Schumacher een nieuwe liefde zou gevonden hebben. Daar bleek niets van waar te zijn maar de rechtbank verwierp de claim van de familie Schumacher.