Fans geven ongelooflijk veel geld uit om bij de eerste GP van Miami te zijn

@f1miami - Twitter
@f1miami - Twitter

Dit weekend gaat er voor de eerste keer een F1-race door in Miami en dat mag blijkbaar iets kosten want onder andere tickets gaan voor duizenden dollars per stuk over de toonbank.

De Formule 1 is hot in de Verenigde Staten, laat dat duidelijk zijn. De fans lopen overduidelijk warm voor de race in Miami en dat zorgt ervoor dat tickets peperduur zijn en dat ook hotels en nachtclubs een graantje proberen mee te pikken door dure pakketten aan te bieden. De organisatoren verwachten dat de race een impact van vierhonderd miljoen dollar zal hebben op de stad Miami.

Het zijn duizelingwekkende cijfers die genoemd worden. De beste hotels van Miami vragen meer dan honderdduizend dollar per nacht voor hun top suites, chefs vragen drieduizend dollar voor een gerecht en een avondje in een nachtclub met een bekende DJ kan ook oplopen tot honderdduizend dollar.

Volgens de organisatoren zijn de meeste bezoekers fans die voor het eerst een race bijwonen en veel geld uit te geven hebben. De gemiddelde prijs voor een ticket voor de race op zondag bedraagt 2 179 dollar, dat is ongeveer drie keer zoveel dan bij de race in Austin vorig jaar. De duurste tickets voor zondag zouden over de toonbank gaan voor meer dan zevenduizend dollar maar er zijn naar verluidt ook weekendarrangementen voor om en bij de 25 000 dollar.

In het vijfsterrenhotel Faena kan de gelijknamige suite tijdens het raceweekend de uwe zijn voor een luttele 120 000 dollar per nacht. Voor die prijs heeft u ook wel toegang tot de hospitality van Red Bull Racing van waar u naar verluidt het beste uitzicht over het circuit hebt.

Als u toch nog wat hongerig zou zijn kan u ‘s avonds nog terecht voor bij het Carbon Beach-restaurant waar u voor 3 000 dollar per persoon nog een hapje kan eten. Er zijn tweehonderd plaatsen per avond voorzien maar er wordt aangeraden om niet te lang te wachten want bijna alle plaatsen zijn volzet.

Moest u na het eten nog zin hebben om even van een DJ-set van Tiësto of Diplo te genieten in de E11even-nachtclub is dat ook nog mogelijk. De goedkoopste tickets zijn er al voor 5 000 dollar, voor de duurste exemplaren telt u 100 000 dollar neer.

Toch best even de financiën nakijken moest u nog beslissen om last minute naar The Magic City af te zakken… 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print