Zak Brown: “McLaren heeft met Audi gepraat maar we blijven McLaren”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De voorbije weken waren er geruchten dat het McLaren F1 team mogelijk door Audi zou overgenomen worden. McLaren-baas Zak Brown bevestigt dat er gesprekken met Audi zijn geweest maar dat McLaren gewoon McLaren zal blijven.

Al in november vorig jaar doken er geruchten op dat McLaren Automotive door Audi zou overgenomen worden. De voorbije maanden werden de geruchten over een mogelijke overname of op zijn minst een samenwerking steeds groter.

In de aanloop naar de race in Miami heeft Zak Brown echter laten verstaan dat een overname door Audi uitgesloten is. Brown bevestigde wel dat er gesprekken met Audi zijn geweest maar dat een overname uitgesloten is.

“Nee, geen overname. Onze aandeelhouders zijn zeer toegewijd aan McLaren,” aldus Brown. “We hebben gesprekken gevoerd met Audi maar we zijn niet te koop. We zijn erg toegewijd aan onze toekomst en we doen het erg goed op de baan.”

“De aandeelhouders doen aanzienlijke investeringen om ons team de noodzakelijke middelen te geven om terug te keren naar de top en ook op commercieel vlak doen we het zeer goed.”

“De sfeer binnen het team is echt goed. We hebben geen interesse om ons raceteam te verkopen.”

“Wij zijn McLaren F1. Dat is wat we ook gaan behouden, we gaan zelf eigenaar blijven van ons raceteam.”

Waarmee Zak Brown uiteraard niet uitsluit dat er eventueel een samenwerking met Audi komt …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023