Lewis Hamilton: “Geen idee waarom we nu plots beter zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Teamgenoot George Russell reed gisteren de snelste tijd terwijl Lewis Hamilton vierde was. Mercedes lijkt in Miami duidelijk een grote stap vooruit te hebben gezet maar waardoor dit komt, daarnaar heeft ook Lewis Hamilton het raden naar.

“Ze hebben ons uitgelegd dat we duidelijk op de één of andere manier verbeterd zijn,” vertelde Hamilton over de feedback die hij van de bazen van de engineering-afdeling kreeg. “Ik ben niet zeker waardoor het komt, we stuiteren nog steeds, we hebben het niet opgelost, maar beetje bij beetje worden we beter.”

“Vandaag waren echter nog maar de oefensessies en iedereen doet dan iets anders, de ware snelheid van de wagen wordt dan nog niet getoond dus we laten ons niet te veel meeslepen.”

“Er zijn positieve elementen die we meenemen van vandaag, George presteerde geweldig en het team probeert verschillende dingen met onze wagens. We zullen hopelijk op zaterdag een bijkomende stap vooruit zetten.”

Ondanks de positieve evolutie verwacht Hamilton echter dat de GP van Miami een serieuze uitdaging zal worden. De erg warme omstandigheden zullen volgens Hamilton een serieuze uitdaging voor de rijders vormen.

“De race zal erg zwaar zijn, het is erg warm voor de rijders. Ik ben vandaag alleen al enkele kilo’s kwijtgeraakt.”

“De hitte herinnert me aan het racen in Maleisië. Kuala Lumpur is nog steeds de absolute nummer 1 wat de hitte betreft, vervolgens Singapore en daarna Miami.”