Felipe Massa op het podium: “Niet slecht voor een oude man”

Felipe Massa veroverde tijdens de GP van Oostenrijk de derde podiumplaats en daar was hij overduidelijk zeer tevreden mee.

Massa kon optimaal profiteren van een probleem tijdens de pitstop van Sebastian Vettel. De Braziliaan kwam tegen het einde van de race nog wel onder druk te staan maar Massa wist Vettel achter zich te houden en zo zijn eerste podiumplaats van het seizoen te behalen.

Felipe Massa had naar eigen zeggen zijn dertien jaar F1-ervaring nodig om Vettel achter zich te houden.

Rob Smedley, hoofd vehicle performance bij Williams en eveneens de voormalige race-ingenieur van Massa bij Ferrari, grapte over de radio dat het “niet slecht was voor een oude man”. Felipe Massa antwoordde gevat met: “Ja, inderdaad niet slecht voor een oude man!”

Ongetwijfeld een verwijzing naar de woordenwisseling die Felipe Massa met Max Verstappen had. Massa had felle kritiek geuit aan het adres van Verstappen na de Nederlander zijn crash in Monaco. Volgens Massa was Verstappen te onervaren. Verstappen beet toen echter terug dat sommige piloten misschien wat oud aan het worden waren en vrezen voor hun eigen racezitje in de Formule 1.

“Het was een fantastische race vandaag,” zei Massa na de race. “We slaagden erin om Sebastian achter ons te houden na zijn probleem tijdens de pitstop. Ik heb het niet gezien maar slaagde er toen in om hem te passeren. Ik begreep toen dat hij misschien tegen het einde van de race vlak achter mij zou komen te liggen want hij was zo’n twee tienden per ronde sneller dan mij.”

“Ik heb het echter gehaald. Ik controleerde de situatie en zorgde er simpelweg voor dat ik op de ideale racelijn geen enkele fout maakte en daarbij kwam mijn ervaring goed van pas. Ik ben zo blij. Het is een fantastische raceresultaat voor het ganse team,” aldus Massa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}