Max Verstappen: “Eindelijk opnieuw in de punten”

Max Verstappen slaagde er in Oostenrijk in om voor de tweede keer dit seizoen in de punten te finishen.

De Nederlander kende een erg goede start van het seizoen. Enkel pech verhinderde tijdens de openingsrace van het seizoen een puntenfinish. In Maleisië, de tweede race van het seizoen, kroonde Verstappen zich als jongste F1-piloot ooit die in de punten wist te finishen.

Maar de races nadien was het vooral frustratie, die de bovenhand haalde want door pech, een crash en een minder competitieve Renault-motor finishte Verstappen telkens buiten de punten. Maar uitgerekend op de Red Bull Ring wist Verstappen zijn tweede puntenfinish van het seizoen te halen.

“De auto was geweldig, eindelijk weer in de punten!”, zei Max Verstappen na afloop van de GP van Oostenrijk tegenover zijn officiële website. “Ik probeerde de zevende plek nog vast te houden, maar je zag dat het snelheidsverschil met Maldonado op het rechte stuk best groot was, dus ik ben heel blij met mijn achtste plaats. Ik heb alles gedaan wat ik kon, het was een goede race. Ik had een paar mooie gevechten en genoot van elke ronde. Met name de laatste waren spannend.”

Verstappen blikt ook even terug op zijn strijd met Pastor Maldonado in de slotfase van de race.

“Ik reed op de zachte banden en hij haalde me snel bij op de super softs. Ik positioneerde me bij het uitkomen van de bochten en remde zo laat mogelijk. Bovendien is de tractie van de auto gewoon goed, hij lag echt super hier. We kwamen jammer genoeg wel te kort op de rechte stukken. Ik heb alles gebruikt wat ik kon om me te verdedigen, maar mijn batterij was op een gegeven moment leeg. Aan het eind van de race was ik zo hard aan het pushen om Maldonado achter me te houden dat ik het laatste van mijn banden gebruikte en ze versleten waren. Toen had ik zelfs in de vijfde versnelling nog wielspin.”

De Toro Rosso-piloot kan bovendien niet wachten om op het circuit van Silverstone te racen, een circuit waarop hij al wat ervaring heeft.

“Silverstone ken ik van vorig jaar in de Formule 3. Ik denk dat het daar nog beter kan gaan dan in Oostenrijk, want dat circuit heeft iets minder lange rechte stukken en meer snelle bochten. Daar kijk ik wel naar uit. Maar eerst ga ik natuurlijk nog op zondag 28 juni demo’s weggeven tijdens Italia a Zandvoort.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer