Felipe Massa reageert op insinuaties over juridische stappen F1-titel 2008: “Ik doe dit niet voor het geld!”

Ferrari
Ferrari

De voorbije weken waren er speculaties dat Felipe Massa miljoenen euro’s compensatie wil voor het mislopen van de wereldtitel in 2008. Er volgde kritiek dat Felipe Massa zijn juridische strijd enkel en alleen aangaat voor financieel gewin maar daar wil de Braziliaan niets van weten.

“Het is redelijk duidelijk dat we dit pas gaan eindigen wanneer we een resultaat hebben dat correct is voor de sport,” aldus Felipe Massa tegenover de Braziliaanse versie van ‘Motorsport.com’. “Dat is waarom we besloten hebben om een zeer groot en belangrijk juridisch team samen te stellen. Ik doe dit voor de sport, ik doe dit om te tonen dat manipulatie geen deel mag uitmaken van onze sport.”

“Ik doe dit niet voor het geld. Ik doe dit voor de rechtvaardigheid in de sport.”

“Dus wat de mensen ook schrijven over geld, dat is volledig fout!”

“Compensatie bestaat absoluut. Ik spendeer nu bijvoorbeeld erg veel geld aan deze zaak maar ik doe dit echt niet voor het geld.”

Grote vraag is in welke mate er mogelijkheden bestaan om 15 jaar na datum de toekenning van de wereldtitel terug te draaien. In het reglement is daarover niets opgenomen en ook over wie juridisch bevoegd is bestaat heel wat onduidelijkheid. Felipe Massa gelooft er echter in dat het mogelijk is.

“Ik ben zeker en vast zeer optimistisch,” aldus Massa. “Het is redelijk duidelijk wat er in 2008 in Singapore tijdens de race gebeurd is. De race had geschrapt moeten worden en dat gebeurde niet. Er is uiteindelijk niemand bestraft, alles wat gebeurd is was compleet onaanvaardbaar.”

“Het is belangrijk dat iedereen weet wat er toen tijdens die race exact gebeurd is. Het is belangrijk dat de mensen begrijpen dat het resultaat van het rijderskampioenschap dat jaar door die race gemanipuleerd werd.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner