Fernando Alonso: “Max Verstappen presteert veel vaker dan anderen op 100 procent”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Fernando Alonso valt een deel van de verklaring voor Max Verstappen zijn dominantie in de sport toe te schrijven aan het feit dat hij veel vaker dan andere rijders op 100 procent weet te presteren.

Max Verstappen behaalde afgelopen weekend tijdens zijn thuisrace in Zandvoort zijn 46ste F1-overwinning. Het was Verstappen zijn negende F1-overwinning op rij dit seizoen, waarmee hij het record van Sebastian Vettel evenaarde. Verstappen domineert als nooit tevoren de Formule 1 en velen zoeken een verklaring voor die dominantie.

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso meent een deel van de verklaring te kennen voor die dominantie. Volgens Alonso weet Verstappen bijna constant op 100 procent te presteren, naast uiteraard over een zeer goede en competitieve wagen te beschikken.

“Om op zo’n dominante manier in eender welke professionele sport te winnen is zo enorm gecompliceerd,” vertelde Alonso afgelopen weekend in Zandvoort.

“Om op hetzelfde niveau als hem te presteren … we hebben uiteraard heel wat rijders met veel zelfvertrouwen! Ik geloof dan ook dat ik zo goed als hem kan presteren. Ik weet het niet over Lewis, maar wat mezelf betreft zeker en vast! Ik denk Lewis ook.”

“Iedereen moet in een bepaalde flow geraken, je moet je verbonden voelen met de wagen. Dagen zoals vandaag, daarop voel ik me op mijn beste niveau, ik geeft me voor de volle 100 procent van mijn mogelijkheden in een racebolide.”

“Maar misschien bevond ik me in Spa niet op dat niveau, of in Oostenrijk, of ergens anders.”

“Je hebt altijd het gevoel dat er ruimte voor verbetering is, dat je niet 100 procent tevreden bent over jezelf, net zoals ik dat vandaag ook was.”

“Max presteert momenteel veel vaker dan ons op 100 procent, meer dan eender welke andere rijder. Dat is waarom hij zo domineert.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner