Felipe Massa: “Valtteri Bottas heeft mentale problemen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ook dit seizoen lijkt Valtteri Bottas als teamgenoot van Lewis Hamilton bij het Mercedes F1 team geen vuist te kunnen maken. Volgens voormalig F1-piloot Felipe Massa kampt Bottas met een mentaal probleem wat zijn prestaties negatief beïnvloedt.

Amper twee races ver kijkt Bottas na een dramatische crash in Imola al tegen een achterstand van 28 punten op Hamilton aan. Bottas had nochtans ook dit jaar gehoopt te kunnen strijden om de wereldtitel maar Lewis Hamilton lijkt andermaal duidelijk de nummer 1-status in het team op te eisen.

Felipe Massa was bij het Williams F1 team gedurende drie seizoenen de teamgenoot van Valtteri Bottas en volgens de Braziliaan is Bottas overweldigd door zijn teamgenoot die zevenvoudig wereldkampioen is.

“Ik denk dat Bottas zijn performance gelinkt is aan een mentaal probleem,” vertelde Felipe Massa tegenover het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’. “Het is niet eenvoudig om jezelf te moeten vergelijken met een kampioen zoals Lewis Hamilton.

Bottas is volgens Massa trouwens niet de enige rijder die met ‘mentale problemen’ kampt, ook Sebastian Vettel zou zich in een gelijkaardige situatie bevinden.

“Hetzelfde geldt voor Vettel ook. Ze bevinden zich allebei in een zeer delicate situatie,” aldus Massa.

De viervoudig F1-kampioen stond eind vorig jaar dicht bij een F1-afscheid maar Sebastian Vettel maakte uiteindelijk de overstap van Ferrari naar het Aston Martin F1 team. Daar kent hij net als Bottas tot nu toe een erg teleurstellende seizoensstart.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022