Alonso betwijfelt of hij nog terugkeert naar Indy 500 om ‘Triple Crown’ te veroveren

Alpine F1 team
Alpine F1 team

De voorbije jaren leek het alsof Fernando Alonso er absoluut in wou slagen om de Indy 500 te winnen en zo ook de befaamde ‘Triple Crown’ te veroveren.

Jacques Villeneuve kroonde zich in 1997 tot F1-kampioen en neemt nooit een blad voor de mond. Zo liet Villeneuve onlangs verstaan dat hij vond dat Alonso niet langer probeerde om de Indy 500 te winnen om zo de Triple Crown te veroveren.

“Wat anderen zeggen over je doelstellingen of dromen beïnvloedt niet hoe je over iets denkt of hoe je de dingen ziet,” vertelde Alonso in Imola tegenover de media als reactie op de uitspraken van Villeneuve.

Alonso zelf lijkt echter ook iets minder vastberaden om absoluut nog naar de Indy 500 terug te keren, misschien deels toe te schrijven aan zijn dramatische kwalificatie de laatste keer.

“Als ik het opnieuw doe dan is het omdat ik de droom van het behalen van de Triple Crown of de overwinning tijdens de Indy 500 wil nastreven. Ik ga niet zomaar naar daar omdat ik het racen er leuk vindt.”

“Ik heb echter geen idee of ik het opnieuw zal doen. Als ik het niet doe zal het alvast niet zijn omdat iemand anders zei dat ik er niet kan winnen. Als ik het niet opnieuw doe dan is het omdat ik er de motivatie niet voor voel om het te doen.”

Voorlopig is Graham Hill de enige rijder in de autosportgeschiedenis die er tot dusver is in geslaagde om de befaamde Triple Crown, bestaande uit de GP van Monaco, de Indy 500 en de 24u van Le Mans, te behalen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022