Mark Webber: “Men denkt dat ik ervan geniet om Sebastian Vettel zo bezig te zien maar dat doe ik absoluut niet”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Jarenlang was hij de teamgenoot van Sebastian Vettel bij Red Bull, regelmatig kwam het tot een aanvaring tussen hen beide, maar genieten van de moeilijke situatie waarin Vettel zich bevindt doet Mark Webber zeker niet.

Webber kent Vettel als rijder erg goed, de Australiër maakte van op de eerste rij de vier wereldtitels van Sebastian Vettel bij Red Bull mee. Webber merkt dat Vettel zich momenteel niet goed in zijn vel voelt, dat het vertrouwen weg is.

“Ik denk dat zijn zelfvertrouwen momenteel zeer laag is,” aldus Webber tegenover het Spaanse ‘Marca’. “Zijn periode bij Ferrari draaide niet goed uit voor hem. Sport daagt je soms uit en test je, maar in zijn geval is dat nu al een zeer lange periode.”

“De eigenschappen van de huidige wagens passen volgens mij niet goed bij Sebastian, het is niet het type wagen dat bij hem past. Hij houdt van wagens met veel grip, met veel downforce . Hij is een zeer gevoelige rijder met een enorm gevoel in de wagen.”

“Herinner je je nog de race die hij in Monza met de Toro Rosso reed in de regen? Het was ongelooflijk, hij reed die dag van iedereen weg! Maar wanneer er minder grip is, zoals met de Pirelli-banden nu, dan geeft de wagen je minder vertrouwen en dat past niet goed bij hem.”

“Dat is een probleem voor hem, maar je moet goed zijn te midden van alle regels. Kijk naar Hamilton, hij presteert altijd enorm sterk. Het zit Sebastian tegen en hij wordt het moe, hij heeft enorm veel energie in zijn periode bij Ferrari gestoken.”

Webber en Vettel vormden gedurende vijf jaar het rijdersduo bij Red Bull, een periode waarin Vettel vier keer wereldkampioen werd en waarin ze soms letterlijk en figuurlijk ‘botsten’ met elkaar. Webber vindt het echter niet leuk om Vettel in de huidige situatie te zien.

“Ik hou er niet van,” aldus Webber. “Sommigen denken dat ik er van hou om hem te zien lijden maar nee, daar ben ik niet blij mee. Ik wil hem goed zien presteren want het is zeer vreemd om hem nu zo bezig te zien, helemaal anders dan hoe het vroeger was.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022