“Kleine verbeteringen en betrouwbaarheid zullen F1-titelstrijd beslissen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal de titelstrijd dit jaar beslist worden op basis van wie de beste verbeteringen en betrouwbaarheid kan verwezenlijken binnen het budgetplafond dat sinds dit jaar van kracht is.

“Het gaat allemaal rond kleine verbeteringen draaien,” aldus Christian Horner. “Het zal erom gaan wie binnen het budgetplafond het meest efficient kan ontwikkelen.”

“Betrouwbaarheid, geleidelijk aan vooruitgang boeken en verbeteringen verwezenlijken, menselijke prestaties, de rijders, daar zal het allemaal rond draaien.”

“Daar zou het sowieso rond moeten draaien, de twee beste rijders die head-to-head het tegen elkaar opnemen.”

Red Bull begon dit jaar bijzonder sterk aan het nieuwe seizoen, desondanks slaagde het er niet in om de openingsrace in Bahrein te winnen. Max Verstappen slaagde er vervolgens in Imola wel in om te winnen, waardoor Verstappen nu op slechts één punt van wk-leider Lewis Hamilton staat.

Toch zullen Red Bull en motorpartner Honda alles op alles moeten blijven zetten om succesvol te zijn in de erg aan elkaar gewaagde titelstrijd met Mercedes.

“Ik hoop echt dat we dit niveau van performance kunnen aanhouden,” aldus de Brit. “Je ziet welke progressie Mercedes al sinds de moeilijke test in Bahrein heeft geboekt.”

“Ze staan er goed voor en staan zeker en vast niet stil. We moeten blijven pushen, we moeten performance zien te vinden en proberen perfecte raceweekends te hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023