Felle kritiek op ‘Russische’ livery voor Amerikaanse Haas F1-bolide

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team stelde vandaag de livery van haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2021 voor en die heeft op zijn zachtst gezegd een ‘Russisch’ tintje.

Na het aan de kant schuiven van Romain Grosjean en Kevin Magnussen werden Mick Schumacher en Nikita Mazepin aangetrokken als nieuw rijdersduo. Met Mick Schumacher trok het Amerikaanse team meer dan alleen belangstelling aan, maar ook met Nikita Mazepin deed het dat.

Eerst was er de kritiek dat Mazepin zijn racezitje puur aan het geld te danken had. Daarna volgde de kritiek omwille van de video van Mazepin waarin hij een vrouw bij haar borsten betastte. Op sociale media werd opgeroepen om Mazepin zijn F1-racezitje af te nemen en toen het Haas F1 team liet weten dat dit niet zou gebeuren kreeg het Amerikaanse team opnieuw heel wat kritiek.

Na de presentatie van de livery van de VF-21 zal die kritiek er niet minder op worden. Velen op het internet vragen zich openlijk af hoe het kan dat een Amerikaans F1-team voor een ‘Russische’ livery kiest.

Uralkali, een bedrijf dat gelinkt is aan de vader van Nikita Mazepin, is de nieuwe titelsponsor van het team en dan wil je uiteraard dat jouw kleuren gebruikt worden. Het internet is het daar echter niet mee eens …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022