Williams F1 team bevestigt Jack Aitken als reserverijder: “Ik heb bewezen dat ik er klaar voor ben”

Williams F1 team
Williams F1 team

Het Williams F1 team bevestigde vandaag dat Jack Aitken ook komend F1-seizoen de officiële reserverijder van het team is.

Het bevestigen van een reserverijder als F1-team was de voorbije jaren vaak een kwestie van een naam meedelen en als team eventueel ook meegraaien in wat extra sponsorgelden. De rijder zelf mocht in het beste geval eens een oefensessie op vrijdag rijden.

Vorig jaar is daar echter verandering in gekomen want met het coronavirus is de kans veel groter geworden dat een reserverijder plots moet invallen. Er wordt dan ook veel meer waarde gehecht aan de kwaliteiten van de rijder.

Bij het Williams F1 team viel de keuze daarbij opnieuw op Jack Aitken die vorig jaar tijdens de GP van Sakhir al eens onverwacht mocht invallen voor George Russell omdat de jonge Brit op zijn beurt een invalbeurt voor Lewis Hamilton bij Mercedes deed.

“Nadat ik bij het team vorig jaar één van de meest bijzondere momenten uit mijn carrière beleefde ben ik erg blij dat ik reserverijder bij het Williams F1 team mag blijven,” aldus Aitken in een reactie.

“Ik ben trots om deel uit te maken van het team en nadat ik vorig jaar tijdens de GP van Sakhir eens mocht proeven van het racen ben ik vastberaden om als ontwikkelings- en reserverijder het team zoveel mogelijk te ondersteunen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen