Felle kritiek op schandalig hoge prijzen voor eten en drinken tijdens GP van Miami: “190 usd voor een fruitsalade, 290 usd voor wat garnalen”

Reddit
Reddit

De voorbije jaren kwam er al heel wat kritiek op de erg hoge prijzen voor eten en drank tijdens de F1-races en in het bijzonder de races in Miami en Las Vegas kennen er op dat vlak wat van. In Miami kregen ze vorig jaar felle kritiek en die is er dit jaar alvast niet minder om geworden.

Dat er tijdens de F1-race hoge prijzen worden gehanteerd voor een pintje bier of een portie frieten, dat weten doorwinterde F1-fans al jarenlang. Overal zorgde de hoge inflatie er de voorbije jaren voor dat niet alleen ticketprijzen maar ook prijzen voor eten en drinken aanzienlijk zijn gestegen, zo ook tijdens de F1-races.

Maar in Miami zijn ze op dat vlak echt wel een buitenbeentje op de F1-kalender. Zo kost een ‘goedkoop’ ticket voor de F1-race daar al meteen meer dan 1 000 dollar terwijl de duurdere tickets vlot boven de 10 000 dollar gaan. En bij de organisatoren van de GP van Miami moeten ze gedacht hebben: wat voor tickets kan, dat kan ook voor eten en drinken.

Vorig jaar kwam er immers al felle kritiek op de exuberante prijzen voor drank en versnaperingen en die kritiek is dit jaar alleen nog maar groter geworden want een bezoeker van de race plaatste op Reddit een foto van een prijslijst met enkele versnaperingen in de Hard Rock Beach Club op het circuit. Fans die daar vertoeven kunnen maar best niet op een tientje, excuseer een honderdje, meer of minder moeten kijken.

Een verfrissende fruitsalade kost er immers 190 dollar, u leest het goed. En voor wat garnalen met saus mag er net geen 300 dollar betaald worden, 290 dollar om precies te zijn. Wie trouwens een portie kaviaar wil toevoegen aan eender welk gerecht die kan dat voor het ronde bedrag van 400 dollar.

Wanneer je binnenkort tijdens de GP van België de eveneens veel te dure prijzen op Spa-Francorchamps ziet, denk dan eens terug aan de GP van Miami, het kan inderdaad nog erger …