Lando Norris verdedigt Kevin Magnussen: “Een zwarte vlag? Wat hij deed was erg slim!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Kevin Magnussen kreeg erg veel kritiek voor zijn ‘verdedigende acties’ tijdens de sprintrace. Volgens velen was wat Magnussen deed ontoelaatbaar en de Deen kreeg ook heel wat straftijd en strafpunten maar Lando Norris is het niet eens met die kritiek en verdedigt Magnussen.

“Het is wat zoals Monaco wanneer je teamgenoot negende is en je inhaalt en je iets doet zoals Fernando Alonso enkele jaren geleden die iedereen blokkeerde. Maar je snijdt het circuit af om iemand in te halen,” aldus Norris. “Je weet dat je bestraft zal worden maar je redt er je teamgenoot mee. Ze kunnen pitten. Je kan het doen.”

“Je weet dat je een straf zal krijgen maar je speelt het grotere teamspel. Het hangt ervan af hoe ver je zoiets wil tegengaan. Het is verschrikkelijk om te ondergaan wanneer je de andere rijder bent. Maar wat hij deed is volgens mij erg slim.”

Volgens verschillende personen verdiende Magnussen een zwarte vlag voor zijn gedrag maar dat vindt Lando Norris zever.

“Hij deed niets waardoor hij een zwarte vlag verdiende. Wat hij deed was gewoon iets waarvoor hij de normale bestraffing verdiende, zoals naast de baan gaan en je positie niet afstaan. Dus dat hebben we verschillende keren gemeld bij de stewards.”