Steeds meer kritiek op gedrag van Kevin Magnussen “Wat hij deed is ontoelaatbaar!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de sprintrace in Miami verdedigde Kevin Magnussen erg hard zijn positie om teamgenoot Nico Hulkenberg aan punten te helpen. Magnussen kreeg verschillende tijdstraffen en strafpunten maar volgens F1-collega Lando Norris moet er dringend actie ondernomen worden tegen dergelijk gedrag.

“Dit is een soort van gedrag waarbij er intentioneel dingen worden gedaan om een andere rijder schade te berokkenen en dit gedrag wordt binnen dezelfde race toegepast en meermaals herhaald,” aldus Stella. “Hoe kunnen bestraffingen gewoon opgeteld worden? Ze zouden uitzonderlijk moeten zijn. Het is niet zo dat vijf plus vijf plus vijf gelijk is aan vijftien.”

“Het is compleet onaanvaardbaar. Dit is geen sportief gedrag en moet onmiddellijk aangepakt worden.”

“Wanneer je buiten de punten rijdt dat maakt een straf van twintig seconden ofzo gewoon niet uit. Maar de tegenstanders die je schade hebt berokkent, je hebt ervoor gezorgd dat ze uit de race liggen en dat tijdens een opzettelijke actie die je ook nog eens herhaalt.”

Opvallend genoeg ondernam de FIA geen bijkomende actie tegenover Kevin Magnussen en bleef het voor de Deen bij de eerder opgelegde straffen. Andrea Stella wil dan ook dat de FIA een gevaarlijke precedent vermijdt en voor de toekomst actie onderneemt.

“Ik denk niet dat ze een reden hebben waarom, niet,” aldus Stella wanneer hem wordt gevraagd waarom de FIA bessloot om geen extra straf op te leggen. “Ik denk dat ze gewoon verrast werden door het feit dat de inbreuk meermaals herhaald werd.”

“Ik ben er zeker van dat de FIA het zal bekijken en het ‘Sporting Advisory Committee’ het voorstel zal evalueren. Hopelijk worden er snel regels of richtlijnen uitgevaardigd die stewards kunnen toepassen.”