Fernando Alonso: “Aston Martin heeft de hulp van Red Bull nodig om te winnen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Veel F1-fans hopen dat Fernando Alonso dit seizoen voor het eerst sinds 2013 nog eens een F1-race kan winnen. Volgens Alonso zullen hij en Aston Martin daarvoor echter hulp moeten krijgen van Red Bull.

Twee races ver in het nieuwe seizoen lijkt Red Bull op weg om het F1-seizoen 2023 te domineren. Sommige F1-experts denken nu al dat de titelstrijd tussen Max Verstappen en Sergio Perez zal gaan. Tegelijkertijd zien we Aston Martin en Fernando Alonso momenteel als ‘best of the rest’.

Alonso stond twee keer op het podium en dat doet dromen van meer maar voor een overwinning zal hij naar eigen zeggen op hulp van Red Bull moeten rekenen, wat neerkomt op steken die het Red Bull-duo laat vallen.

“We zullen wat hulp van hen nodig hebben maar het zal voorvallen dat ze niet op één en twee eindigen,” aldus Alonso volgens ‘Motorsport.com’. “Op een dag zal een pitstop of een versnellingsbak daarvoor zorgen. Max had problemen tijdens de kwalificatie, mocht dat tijdens de race zijn voorgevallen dan had hij moeten opgeven.”

“Er gaan circuits zijn waar de betrouwbaarheid of iets anders ons helpt en hopelijk kunnen we tijdens die races onze kans benutten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print