Nico Rosberg: “Uit elkaar gaan met Angela Cullen zal het Lewis Hamilton nog moeilijker maken”

Angela Cullen - Instagram
Angela Cullen - Instagram

Volgens voormalig teamgenoot Nico Rosberg zal Lewis Hamilton door het uit elkaar gaan met fysiotherapeut Angela Cullen het nog moeilijker krijgen, ook al was de split vriendschappelijk.

Na een erg moeilijk seizoen 2022 is ook het nieuw F1-seizoen erg moeilijk begonnen voor Lewis Hamilton. Met de Mercedes W14 is geen stap vooruit gezet, de achterstand op Red Bull is bijzonder groot en dat leidt tot frustraties. Enkele dagen geleden raakte bovendien bekend dat Lewis Hamilton en Angela Cullen uit elkaar gaan en zij Hamilton niet langer zal begeleiden tijdens de raceweekends. Dat kan volgens Nico Rosberg grote gevolgen hebben.

“Ik denk dat dit het nog erger maakt want ook al zijn ze naar verluidt in vriendschap uit elkaar gegaan, Angela was volgens mij ook een echte vriend voor hem,” vertelde Nico Rosberg tegenover ‘Sky Sports F1’ in Jeddah. “Het is ook je trainer waarmee je het meeste van je tijd gedurende een raceweekend samen doorbrengt. Je dineert meestal ook in kleine groep, met misschien een familielid en een trainer, meer niet.”

“En Lewis die haar dan hier niet heeft, dat is niet ideaal voor hem. Ik denk dat het voor hem een nieuwe uitdaging zal zijn, een moeilijkheid waarmee hij zal moeten omgaan en waaraan hij zal moeten wennen.”