Fernando Alonso: “Aston Martin kan binnen twee of drie jaar wereldkampioen worden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het was een veelbesproken overstap van Fernando Alonso van Alpine naar Aston Martin. Alonso gelooft erg sterk in het project van Aston Martin, in die mate zelfs dat Alonso ervan overtuigd is dat Aston Martin binnen twee à drie jaar voor de wereldtitel zal kunnen strijden.

Alonso begint aan zijn twintigste seizoen in de koningsklasse van de Formule 1 en ondanks zijn leeftijd van 41 jaar blijft Alonso bijzonder gemotiveerd. Alonso beleeft ook nog steeds erg veel plezier aan de Formule 1.

“Ik hou van wat ik doe,” vertelde Alonso ‘Auto Motor und Sport’. “Uiteraard zou ik graag een wagen hebben waarmee ik voor de titel kan strijden maar er is geen plaats voor mij bij de topteams”

Als tweevoudig wereldkampioen weet hij hoe het voelt om voor de wereldtitel te strijden en dat wil Alonso ook nog graag eens doen. Gezien hij geen racezitje bij de topteams kan krijgen lijkt Aston Martin voor hem de beste kans om snel opnieuw voor de wereldtitel te kunnen strijden.

“Gezien de positie waarin ik me bevond is Aston Martin één van de teams die dit binnen twee à drie jaar kan bereiken. Dat is belangrijk op de leeftijd die ik heb. Ik ga geen eeuwigheid meer doorgaan,” aldus Alonso.

“Wanneer we wereldkampioen worden dan zal ik ook enorm blij zijn omdat ik actief heb bijgedragen aan het opbouwen naar die wereldtitel.”

“Ik ben blij dat ik in een nieuw project ben gestapt en wil er zo snel mogelijk mee een succes van maken.”