Fernando Alonso bekroond met FIA-award voor ‘Actie van het jaar’

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso heeft gisteren tijdens het FIA-prijzengala een bijzondere award in ontvangst mogen nemen, namelijk die voor ‘Actie van het jaar’.

Gisterenavond werden naast de trofeeën voor de verschillende kampioenschappen tijdens het FIA-prijzengala ook enkele bijzondere awards uitgereikt. Daaronder ook die van ‘FIA Action of the Year’. Uit verschillende raceklassen werd een bijzondere actie geselecteerd en vervolgens mochten de fans kiezen wie de award won.

Fernando Alonso kreeg uiteindelijk het meeste aantal stemmen voor zijn inhaalactie op Sergio Perez tijdens de GP van Brazilië. Zo’n dertig ronden lang streden Alonso en Perez voor de derde plaats in de race. In de voorlaatste ronde leek Sergio Perez figuurlijk het laken naar zich toe te trekken door Alonso in te halen maar de tweevoudig F1-kampioen gaf zich echter nog niet gewonnen.

Alonso bleef aanklampen bij Perez en en in de vierde bocht van de laatste ronde ging Alonso opnieuw voorbij aan Perez. Uiteindelijk slaagde Alonso erin om tijdens een veelbesproken en erg spannende finish slechts 53 duizendsten voorsprong over te houden op Perez. Alonso werd met zijn actie door de fans verkozen tot ‘FIA Action of the Year’ en uiteraard reageerde hij positief op dat nieuws.