Fernando Alonso: “De dominantie van Max Verstappen motiveert mij”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens velen is de huidige dominantie van Max Verstappen en Red Bull Racing niet leuk en niet goed voor de sport. Voor tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso is de dominantie van Verstappen echter een motivator.

Fernando Alonso kwam dit seizoen al enkele keren dicht bij een mogelijke overwinning. In Monaco had de Spanjaard kunnen winnen indien zijn team een undercut had gedaan tegenover Verstappen, in Zandvoort ging Alonso niet voluit tijdens een herstart na een rode vlag. Het blijft een onbeantwoorde vraag of Alonso in beide gevallen effectief dan had gewonnen.

Ondertussen is het echter Max Verstappen die de ene na de andere overwinning behaald en aan een record van tien F1-overwinningen op rij zit. Saai, slecht voor de sport, … er zijn verschillende meningen over maar Fernando Alonso ziet er alvast een motivatie in.

“Nee, het is een motivatie om dat niveau te bereiken,” antwoordt Alonso wanneer hem gevraagd wordt of hij het frustrerend vindt dat Verstappen onverslaanbaar is geworden. “Tijdens sommige weekends bevinden we ons op dat niveau, maar op het vlak van performance zoals in Zandvoort, Monaco of Canada worstelt het team ermee om de volle 100 procent uit de wagen te halen, met de perfecte strategie, pitstops en starts.”

“Ik voel me verbonden met de wagen, ik rij ermee zodat ik dat extra procentje eruit weet te halen. Max doet het gewoon vaker. Hij doet dat ieder raceweekend en dat wil ik in de toekomst bereiken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner