Ferrari: “Nieuwe F1-bolide zal er in 2024 helemaal anders uitzien”

Ferrari
Ferrari

Na een tegenvallend seizoen dit jaar laten ze bij Ferrari verstaan dat ze het voor 2024 helemaal anders willen aanpakken. De wagen van 2024 zal geen ‘doorontwikkeling’ van de huidige wagen zijn maar een wagen die er helemaal anders zal uitzien.

De SF-23 is een evolutie van de F1-75, de Ferrari F1-bolide van vorig jaar, wat deels ook verklaart waarom Ferrari werd geconfronteerd met gelijkaardige problemen op het vlak van bandenslijtage.

Charles Leclerc en Carlos Sainz deden dit seizoen meermaals hun beklag over de F1-bolide die Ferrari voor dit seizoen ontwikkelde. Zelfs verschillende grote updates hebben de problemen en wisselvallige performance van de SF-23 niet opgelost. Daarom wil men bij Ferrari in 2024 een volledig nieuw concept introduceren.

“De wagen in 2024 zal erg verschillend zijn want bij het ontwikkelen van de wagen van dit jaar realiseerden we ons dat enkele architecturale keuzes niet de juiste waren,” aldus Enrico Cardile, hoofd van aerodynamische ontwikkeling bij Ferrari. “Het belemmerde de ontwikkeling te veel.”

“De wagen van volgend jaar zal geen evolutie van de wagen van dit jaar zijn, zoals de huidige wagen een evolutie is van vorig jaar.”

“Het zal een volledig nieuwe wagen zijn, een ander chassis met een ander ontwerp, andere achterkant zodat onze aerodynamische afdeling de wagen beter kan ontwikkelen om de doelstellingen te behalen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner