Fernando Alonso: “De Formule 1 is een nepwereld”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso debuteerde net als de afscheidnemende Kimi Raikkonen in 2001 in de Formule 1. Samen met Raikkonen heeft hij veel mooie momenten beleefd maar hij laat ook weten dat ze dezelfde visie hebben over het F1-wereldje.

Alonso en Raikkonen hebben aardig wat gelijkenissen in hun F1-carrière, ze maakten allebei hun debuut in 2001 en op een bepaald moment in hun loopbaan namen ze twee jaar afscheid van de sport om hun horizonten te verleggen. In 2014 werden ze zelfs een seizoen teamgenoten bij Ferrari maar aan het einde van het seizoen trok Fernando Alonso naar McLaren.

“Wanneer je op dát moment bent en je debuteert, heb je geen duidelijk idee wat de toekomst je zal brengen,” vertelt Alonso in de laatste ‘Beyond the Grid’ podcast van de Formule 1.

“Uiteraard hebben we allebei een fantastische tijd gehad in de Formule 1, we hebben allebei een kampioenschap gewonnen, waarvan we misschien in 2001 niet zeker van waren.”

“Maar ik ben blij dat ik zoveel jaren met Kimi heb kunnen delen; hij is een heel goed figuur in de Formule 1 en we zullen hem volgend jaar erg missen.”

Tijdens hun bijna twintigjarige gemeenschappelijke periode in de sport hebben ze veel robbertjes uitgevochten op het circuit en gedurende de jaren is er een groot wederzijds respect ontstaan. Alonso vertelt ook dat er onder die spreekwoordelijke laag ijs van ‘The Iceman’ zoals we Raikkonen allemaal kennen ook een warme persoon schuilt.

 “Hij is heel eerlijk, hij speelt geen spelletjes, hij is wat je ziet. Een deel van het masker dat we van hem zien, namelijk dat hij heel koud is en niet veel praat en dat soort dingen, is een ander persoon van binnen.“

“Niet de Iceman, ik denk dat hij vanbinnen heel warm is. Misschien moet je hem buiten het racen zien om de echte Kimi te zien.”

“We ontmoeten elkaar soms op vliegvelden, buiten de paddock, in restaurants, soms op feestjes!”

Alonso vertelt ook dat Raikkonen en hijzelf het eens zijn over verschillende dingen, zoals onder andere de visie die ze hebben op het hele F1-wereldje.

“Na de races is hij een van de jongens met wie je eerlijk kunt praten over verschillende onderwerpen en hij is recht voor de raap,” vertelt Alonso.

“Ik deel veel van zijn ideeën en zijn gedachten over de Formule 1 en over deze wereld. Wat we hier beleven is een bubbel en niet het echte leven.”

“We hebben al deze faciliteiten hier, we hebben dit gemakkelijke leven, we reizen in goede vliegtuigen, we zitten in vijfsterrenhotels, we hebben alle hulp van iedereen.”

“Maar op zondagavond zijn we normale mensen en hebben we de neiging om te lachen over hoe nep deze wereld wordt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print