Fernando Alonso: “Dit is niet de Olympische Spelen of de Tour de France, dit is Formule 1”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Met zijn 40 jaar is Fernando Alonso een ouderdomsdeken in de Formule 1 maar ondanks zijn leeftijd meent de Spanjaard dat hij zeker de strijd aan kan gaan met de veel jongere rijders in de sport.

Zijn wereldtitels in 2005 en 2006 mogen dan al tot een ver verleden behoren, titels die hij op een veel jongere leeftijd haalde, toch meent Alonso dat hij op zijn huidige leeftijd de strijd kan aangaan met ‘de jeugd’.

“We lijken een beetje te vergeten hoe oud en welke prestaties je als sportman kan neerzetten. Dit is niet de Tour de France of de Olympische Spelen, dit is geen voetbal waarbij je op je 23 jaar je beste niveau haalt,” aldus de tweevoudig F1-kampioen in gesprek met ‘The race’.

Meer zelfs, Alonso gaat er vanuit dat hij met zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan nu hij 40 jaar oud is, het met gemak zou halen van zijn jongere zelf.

“Als ik nu tegen mezelf op 23 jarige leeftijd zou racen dan zou ik hem met één hand verslaan,” aldus Alonso.

“Dat geldt niet alleen voor mij, ik denk dat ook al de anderen jou hetzelfde antwoord zouden geven. Het is niet des te jonger, des te sneller dat je bent. Zo werkt de stopwatch in de Formule 1 niet.”