Steeds meer onzekerheid over resterende races F1-kalender 2021

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De strijd met het coronavirus COVID-19 is nog lang niet gestreden en dat betekent ook dat stijgende coronacijfers en nieuwe uitbraken wereldwijd de F1-kalender dit seizoen nog grondig in de war kunnen sturen.

Eerder dit jaar werd de F1-kalender al meermaals hertekend. Australië werd uitgesteld en nadien zelfs geschrapt, en ook verschillende andere races verdwenen en kwamen zelfs terug op de F1-kalender.

Nieuwe uitbraken wereldwijd zorgen voor bijkomende maatregelen en bijkomende onzekerheid. De eerste races na de zomerpauze, met België, Nederland en Italië lijken een zekerheid maar daarna sluimert er heel wat onzekerheid. Zelfs bij de races die quasi zeker doorgaan worden er bijkomende maatregelen genomen zoals bijvoorbeeld fors minder publiek in Nederland.

Turkije, Mexico en Brazilië staan momenteel op de ‘rode’ lijst van Groot-Brittannië, wat voor problemen kan zorgen. De meeste F1-teams werken vanuit Groot-Brittannië en dat kan er dus voor zorgen dat er mogelijk niet geracet zal worden in die landen. Daarnaast is ook Japan hoogst onzeker.

De Formule 1 zou dan op zoek moeten naar mogelijke vervangers want men wil nog steeds streven naar een F1-kalender met 23 races.

De tijd begint echter te dringen want uiteraard wil je als regelgever dat er toch enige duidelijkheid is. Bovendien wil je met je beslissing ook de beslissing in de titelstrijd niet beïnvloeden.

“Ik hoor veel verschillende scenario’s voorbijkomen. De realiteit is echter dat ik denk dat niemand het zeker weet. Het lijkt een beetje op een schaakspel. Je moet kijken wat er nu gebeurt en zien wie er op de rode lijst komt te staan. Vervolgens krijg je al snel een domino-effect”, aldus McLaren-baas Zak Brown tegenover ‘The Guardian’.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021