Sebastian Vettel: “We hadden er meer van verwacht”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Bij Aston Martin maakt Sebastian Vettel de balans op van de eerste seizoenshelft en geeft hij toe dat hij er meer van had verwacht.

Na zes jaar Ferrari trok Sebastian Vettel de deur achter zich dicht in Maranello en ging hij een nieuwe uitdaging aan bij het project van Lawrence Stroll en Aston Martin. Dat team is een voortzetting van Racing Point, dat vorig jaar derde zou geëindigd zijn in het constructeurskampioenschap ware het niet dat ze vijftien punten moesten inleveren vanwege het zogenaamde “copygate” schandaal.

Met de naamsverandering naar Aston Martin en het aantrekken van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zijn de ambities groter geworden maar met een voorlopige zevende plaats in het kampioenschap voor constructeurs wil dat er voorlopig niet uitkomen.

Maar na een zwak seizoensbegin is er toch beterschap gekomen in de prestaties van Aston Martin en ook Vettel geeft toe dat hij een aanpassingsperiode moest ondergaan.

“Ik denk dat ik wat tijd nodig had en dat het niet ging zoals we wilden”, zegt Vettel tegenover ‘Motorsport-Total.’ “Maar daarna zijn we wat meer onder stoom gekomen.“

“Natuurlijk hebben we in de laatste paar races geen goede resultaten geboekt, maar ik denk dat we ons over het algemeen veel meer op ons gemak voelen dan in het begin”, zegt hij.

“We zien dat het erg close is op het middenveld en als alles normaal verloopt, staan we achteraan op dit veld. Als we uitstekend presteren, staan we in de middenmoot of soms zelfs vooraan, zoals in Bakoe,” zegt de Duitser.

Vettel ziet de tweede seizoenshelft optimistisch tegemoet maar hij blijft realistisch. “De auto is wat hij is en we moeten er het beste van maken”, aldus Vettel.

Maar de blik van Aston Martin en teameigenaar Lawrence Stroll is verder naar de toekomst gericht en het doel is niet meer of niet minder dan de wereldtitel.

“Het doel van het team is duidelijk,” benadrukt Vettel, “en de anticipatie is groot. Het zal enige tijd duren maar Lawrence is zeer ambitieus en vastbesloten te slagen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021