Fernando Alonso geeft toe: “Ik heb ook met andere teams gesproken, F1-afscheid was geen optie”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Vorige week raakte bekend dat Fernando Alonso zijn contract bij Aston Martin verlengd heeft tot eind 2026. Alonso geeft nu toe dat er ook gesprekken zijn gevoerd met andere teams.

Fernando Alonso zei steeds dat Aston Martin zijn prioriteit was om ook in 2025 nog in de Formule 1 te racen maar de tweevoudig F1-kampioen werd ook in verband gebracht met onder andere Mercedes en Red Bull. In een reactie liet Alonso verstaan naast met Aston Martin ook met andere teams gesprekken te hebben gevoerd, dit echter zonder in detail te gaan over met welke teams hij gesproken heeft.

“Ja, ik heb ook met andere teams gesproken, aldus Fernando Alonso, wiens belangen gemanaged worden door de immer flamboyante Flavio Briatore. “Ik denk dat zoiets normaal is wanneer je onderhandelingen begint, je moet wat balanceren en de markt aftoetsen.”

“Je moet naar iedereen luisteren. Het is een normale procedure, ik vind het eerlijk om naar al de voorstellen te luisteren en te zien hoe de markt evolueert.”

“Ik heb nooit aan een afscheid van de Formule 1 gedacht. Bovendien, wanneer ik met de Formule 1 stop dan denk ik dat ik ergens anders zal racen, in de Dakar ofzo.”

“Voor mij is het moeilijk om me een leven zonder stuur aan mijn handen in te beelden. Dat zal nooit gebeuren, of toch niet op korte termijn.”

“Nee, ik denk dat ik voor 99 procent er vertrouwen in had dat ik volgend jaar nog zou racen, met pensioen gaan was voor mij dan ook geen optie.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print