Alpine introduceert update op één van beide F1-bolides in China: “Ocon krijgt update, Gasly wordt een benchmark”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na een dramatisch slechte seizoensstart zetten ze bij het Alpine F1 team alles op alles om de wagen en de resultaten te verbeteren. Ondanks dat het raceweekend in China slechts één oefensessie telt, en daarom niet ideaal is om updates uit te testen, hebben ze bij Alpine toch een update klaargekregen voor één van beide wagens.

Esteban Ocon zal de update wel op zijn wagen krijgen terwijl teamgenoot Pierre Gasly met het oude pakket zal rijden. Bedoeling is dat Alpine op die manier beide wagens met elkaar kan vergelijken en een betere vergelijkingsbasis heeft voor de updates die op Esteban Ocon zijn wagen geïntroduceerd worden.

“De voorbije race in Japan heeft nogmaals benadrukt hoe groot de uitdaging is die voor ons ligt om onze performance te verbeteren,” aldus Alpine-teambaas Bruno Famin. “We moeten de performance van de wagen ontwikkelen om te kunnen strijden voor betere posities. Het was goed dat we in Suzuka onze eerste updates konden introduceren maar we moeten meer doen.”

“Het team heeft ongelooflijk hard gewerkt en we zijn erin geslaagd om voor komend weekend de updates op één wagen te krijgen, een race vroeger dan gepland.

Daarbij is het Esteban Ocon die de nieuwe vloer op zijn Alpine F1-bolide gemonteerd krijgt terwijl Gasly met de oude vloer zal rijden. Aangezien er dit weekend een sprintformat is zullen ze bij Alpine slechts één oefensessie de tijd krijgen om de updates op Ocon zijn F1-bolide grondig uit te testen. Vervolgens zal beslist worden of hij ook daarmee de kwalificatie voor de sprintrace en de rest van het raceweekend zal rijden.