Toto Wolff gaat voluit voor Max Verstappen: “Hij heeft tegen Max gezegd dat hij Helmut Marko mag meenemen”

Max Verstappen en Helmut Marko
Max Verstappen en Helmut Marko

Volgens F1-presentator Tom Clarkson zet Toto Wolff alles op alles om Max Verstappen de overstap van Red Bull naar Mercedes te laten maken. Daarbij zou hij tegen Verstappen gezegd hebben dat hij Helmut Marko mag meenemen indien hij dat wenst.

De rijdersmarkt voor het F1-seizoen 2025 is volop in beweging maar enkele belangrijke rijderszitjes zijn nu al ingevuld. Zo werd Fernando Alonso onlangs bevestigd bij Aston Martin voor de F1-seizoenen 2025 en 2026. Mocht Max Verstappen inderdaad weg willen bij Red Bull, die geruchten doen al enige tijd de ronde, dan lijkt enkel Mercedes een valabele optie voor de drievoudig F1-kampioen te zijn.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff maakte er de voorbije dagen alvast geen geheim van dat hij maar al te graag Max Verstappen in zijn team zou hebben. Weet dat de banden tussen het kamp Verstappen en Mercedes tijdens het begin van Max Verstappen zijn F1-carrière er al eens bijna tot geleid hebben dat Verstappen voor Mercedes zou gaan racen.

Na het aangekondigde vertrek van Lewis Hamilton eind dit seizoen naar Ferrari, en de onrust die er nu al enige tijd heerst bij Red Bull, wil Toto Wolff voluit gaan om Max Verstappen een handtekening te laten plaatsen onder een contract bij Mercedes. Toto Wolff zou zelfs gezegd hebben dat Max Verstappen Helmut Marko mag meenemen. Verstappen lijkt zijn lot bij Red Bull trouwens sowieso aan dat van Helmut Marko te verbinden.

“In Japan heb ik van verschillende mensen vernomen dat Toto Wolff serieus achter Max aan zit,” aldus Tom Clarkson tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Toto Wolff heeft Verstappen zijn handtekening nodig omdat het de voorbije jaren niet heel goed gaat met het team. Het zou een echte intentieverklaring zijn mocht hij Max Verstappen binnenhalen, niet?”.

“Er werd me ook verteld dat Toto tegen Max heeft gezegd: neem Helmut Marko met je mee als dat is wat er nodig is om naar ons te komen. Er zou dan meteen een soort Oostenrijks superteam aan de top van Mercedes staan. Maar gaat dat gebeuren en gaat hij een wereldkampioenschap in 2025 met Red Bull opofferen? Ik kan dat heel moeilijk geloven.”

“Ik zie nu een beetje een statische situatie op de rijdersmarkt. Ik zie Max en Sergio Perez bij Red Bull blijven en Fernando blijft nu ook bij Aston Martin. Het enige groot vraagteken is wat er naast George Russell bij Mercedes gebeurt. Wordt het Carlos Sainz of Andrea Kimi Antonelli, die binnen enkele weken voor Mercedes gaat testen in Oostenrijk?”