Jean-Eric Vergne blij met lovende woorden Max Verstappen over Formule E: “Meeste rijders hebben geen idee waarover ze het hebben”

DS Penske Formule E team
DS Penske Formule E team

Jean-Eric Vergne is blij dat Max Verstappen zich onlangs positief uitliet over de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

Na de GP van Japan werd Max Verstappen naar zijn mening gevraagd over de Formule E, dat bezig is aan het tiende seizoen in de geschiedenis van de sport. In het verleden lieten veel F1-piloten zich kritisch uit over de Formule E maar Max Verstappen sprak zijn steun uit voor de Formule E, volgens de drievoudig F1-kampioen “rijden er heel wat goede rijders mee in de Formule E”.

De lovende woorden kwamen vooral bij Jean-Eric Vergne goed aan. Vergne reed zelf drie seizoenen in de Formule 1 alvorens in de Formule E te gaan racen en volgens de Fransman is Max Verstappen goed gekwalificeerd om een mening te geven over zowel de Formule 1 als de Formule E.

“Sommige rijders weten zelfs niet waarover ze het hebben, sommigen spreken gewoon slecht over de Formule E,” aldus Vergne tegenover ‘AutoMoto’. “Max kijkt naar al de races die hij kan en hij is bevriend met veel van de rijders in de Formule E. Het is mooi om die commentaren van Max te lezen.”

“Met al de soorten races die hij bekijkt, zelfs in de F1, ik weet dat hij alles kijkt, en vervolgens al de races die hij in de simulator doet, ik denk dat hij goed begrijpt wat er gebeurt in deze wagens.”

Volgens Vergne is het moeilijker om de Formule E-bolides te begrijpen dan bijvoorbeeld wagens in de F1 of het WEC.

“Ik weet niet of we de meest technische raceklasse zijn, maar ik ben er zeker van dat ik veel meer huiswerk heb in de Formule E dan in het WEC of de F1,” aldus Vergne. “Er zijn veel meer parameters die een rijder moet zien te begrijpen wanneer ze een race willen winnen, niet alleen over het bandenmanagement of het snel proberen zijn, er zijn veel andere dingen gaande die je onder de knie moet hebben.”

“Wanneer een nieuwe rijder in de Formule E komt dan moet die eigenlijk terug naar school gaan want hij heeft erg veel huiswerk. Er zijn zoveel dingen die je moet leren en moet begrijpen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print