Fernando Alonso haalt uit: “Lewis Hamilton wordt niet bestraft omdat hij geen Spanjaard is”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Een teleurgestelde Fernando Alonso liet na afloop van de sprintrace weten dat hij Lewis Hamilton geen straf krijgt voor het verpesten van de race van andere rijders in de eerste bocht in Miami omdat hij geen Spanjaard is.

Fernando Alonso werd tijdens de eerste bocht van de sprintrace in Miami verrast door Lewis Hamilton die aan de binnenkant plots opdook en hem richting Lance Stroll dwong, die op zijn beurt Lando Norris uit de race knikkerde.

De race van Alonso was ook naar de vaantjes en meer dan een zeventiende plaats wist de tweevoudig wereldkampioen er ook niet meer van te maken. Tijdens de sprintrace in Shanghai kreeg Alonso een penalty van tien seconden na een incident met Carlos Sainz en hij denkt dat Lewis Hamilton daar misschien wel mee weg zou komen.

“We zullen zien wat ze beslissen. Ik denk dat ze niets beslissen, want hij is geen Spanjaard,” aldus Alonso tegenover ‘DAZN.’ “Maar ik denk dat hij de race voor een paar mensen heeft verpest, vooral voor Norris, die een hele snelle auto had en eruit lag bij dat incident.”

Alonso bleek gelijk te krijgen want Hamilton werd inderdaad niet bestraft. Hij laat weten dat hij, eens hij in de achterhoede zat, geen risico’s wilde nemen door auto’s in te halen omdat hij tijdens de afgelopen races al een paar bestraffingen had opgelopen.

“Misschien werd ik vandaag niet gestraft, maar ik word altijd gestraft”, zei hij. “Vandaag hetzelfde. Ik zat achter Ocon, ik kon misschien een risico nemen en hem inhalen, maar logischerwijs neem ik geen risico om niet bestraft te worden.”

“Dus probeerde ik de race, die 19 ronden duurt, uit te rijden en terug te gaan naar het team om te praten over de veranderingen.”

“We hadden geen interesse in de sprintrace”, zei hij. “We gingen gewoon de degradatie en dingen voor morgen controleren en aan het eind lukte het. Voor ons was het een vrije training, het was niet echt een race.”

“Nu begint het belangrijke deel van de race, de kwalificatie en morgen de 57 ronden. Ik denk dat we een conclusie kunnen trekken uit deze sprint voor het parc fermé dat nu opengaat en kijken of we de auto nog een beetje kunnen verbeteren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print