Stewards wijzen verzoek Aston Martin voor ‘right of review’ af, zware straf Fernando Alonso blijft behouden

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Bij Aston Martin hadden ze de FIA laten weten een zogenaamd ‘right of review’ te willen met betrekking tot een straf die Fernando Alonso opgelegd kreeg voor een aanrijding die Alonso met Carlos Sainz had. De stewards hebben dit verzoek uiteindelijk echter afgewezen.

Tijdens de sprintrace in China kwam het tot een aanrijding tussen Fernando Alonso en Carlos Sainz. Alonso verloor door een lekke band heel wat plaatsen maar daar bovenop kreeg hij ook nog eens een tijdstraf en drie strafpunten. Die tijdstraf had weinig gevolgen voor zijn uitslag maar uiteraard zijn de drie strafpunten erg belangrijk. Wanneer een rijder in een periode van twaalf maanden twaalf strafpunten verzamelt dan volgt er immers een race schorsing.

Bij Aston Martin waren ze het niet eens met de straf en ze vroegen een ‘right of review’ waarbij de zaak herbekijken zou worden. Daarvoor moet je als team echter met nieuw bewijsmateriaal komen dat op het moment van de beslissing niet voor handen was. Bij Aston Martin waren ze overtuigd dat ze nieuwe bewijsmateriaal aanbrachten dat ook aantoonde dat Alonso zich in een positie zou bevonden hebben waarin hij meer ruimte kon krijgen maar de stewards waren het daar niet mee eens.

“Hoewel het incident vanuit een andere hoek werd getoond voegde dit niets toe aan het visueel perspectief dat we reeds over het incident hadden,” zo luidt het in een mededeling van de stewards die daarop het verzoek voor een ‘right of review’ afwezen. De tijdstraf en de drie strafpunten voor Alonso blijven dus behouden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print