George Russell: “Ik denk dat Mercedes de problemen van vorig jaar heeft overgecompenseerd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-rijder George Russell vallen de problemen die Mercedes met haar F1-bolide ervaart toe te schrijven aan een ‘overcompensatie’ na de problemen die het vorig jaar met de W14 had. Russell is er echter van overtuigd dat de problemen opgelost kunnen worden.

“We hebben nu beperkingen met de wagen die totaal andere beperkingen zijn dan wat we rond deze tijd twaalf maanden geleden hadden,” aldus Russell in Miami. “We hebben zoveel werk verricht om die problemen op te lossen dat we te ver zijn gegaan in die richting. We weten dus dat we moeten verbeteren en we moeten snel verbeteren.”

De problemen die Mercedes momenteel ervaart staan in schril contrast met de lofzang die er tijdens de presentatie, en zelfs ook tijdens de eerste races, over de Mercedes W15 was. De W15 was volgens de rijders veel beter dan de W14 van vorig jaar maar dat enthousiasme was ver zoek de voorbije races. Toch is George Russell ervan overtuigd dat ze bij Mercedes nu de oorzaken van de problemen gevonden hebben en dat ze nu met nieuwe onderdelen die problemen kunnen oplossen.

“We weten zeker en vast hoe we ons moeten verbeteren,” aldus Russell. “Ik denk dat wanneer we naar de data kijken, dat we begrijpen waarom we ons momenteel in deze positie bevinden.”

“Toen we vorig jaar naar de data keken begrepen we waarom we ons in dezelfde positie bevonden en ik denk dat we helaas wat overgecompenseerd hebben om de problemen van vorig jaar op te lossen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print