Lando Norris na teleurstellende kwalificatie: “Hadden we die aanpassingen maar niet gedaan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na een frustrerende sprintrace waarin Lando Norris na een aanrijding moest opgeven volgde er voor Norris ook een frustrerende kwalificatie voor de race op zondag. Norris moest genoegen nemen met een vijfde tijd en had vooral spijt van de aanpassingen die in de aanloop naar de kwalificatie nog gedaan werden.

Nadat Norris tijdens de sprintrace werd aangereden was het een race tegen de klok om zijn wagen op tijd klaar te krijgen voor de kwalificatie. Norris mag dan wel teleurgesteld zijn over het resultaat tijdens de kwalificatie, hij beseft ook dat hij voor hetzelfde geld niet eens had kunnen deelnemen aan de kwalificatie.

“Het team heeft geweldig werk verricht om na de sprintrace de wagen opnieuw in orde te krijgen,” aldus Norris. “Ik wil hen na het ongelukkig incident waarin we betrokken raakten dan ook bedanken.”

“Er waren momenten waarop het er naar uitzag dat hij niet zou kunnen deelnemen aan de kwalificatie,” voegde teambaas Andrea Stella eraan toe. “Het werk van de mecaniciens en de enorme steun vanuit de fabriek waren geweldig en het heeft ons in een sterke positie gebracht voor de race.”

Door de reglementswijzigingen mag er na afloop van de sprintrace aan de wagens gesleuteld worden en mag ook de afstelling van de wagen gewijzigd worden, iets wat ze bij McLaren deden maar waarvan Norris achteraf gezien spijt had.

“We deden wat we dachten dat goed was, maar op de baan draaien de dingen soms anders uit. We hebben enkele wijzigingen gedaan en ik zou wensen dat we dat voor de race op zondag konden terugdraaien maar dat kan uiteraard niet.”

“We deden enkele wijzigingen maar waarschijnlijk niet in de juiste richting. Op het vlak van het managen van de banden was het iets beter dan op vrijdag maar we worstelden meer met de wagen. Ik had op vrijdag veel meer vertrouwen in de wagen.”