Fernando Alonso heeft het moeilijk: “Mijn F1-comeback verloopt niet zo vlot als verwacht”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso geeft toe dat zijn comeback moeilijker is dan dat hij zelf had verwacht maar dat neemt niet weg dat hij nog steeds geniet van het racen met een F1-bolide.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso beleeft een moeilijk seizoensbegin bij Alpine. In slechts twee van de vijf races in 2021 wist hij zich te kwalificeren in de top tien en tijdens de races kan hij het tempo van teamgenoot Ocon niet bijhouden. Hebben die twee seizoenen afwezigheid dan toch hun tol geëist? 

De Spanjaard geeft toe dat zijn comeback moeilijker verloopt dan hij zelf gedacht had maar hij geniet nog steeds van het racen met een F1-bolide.

“Ik denk eerlijk gezegd dat de hoeveelheid plezier en opwinding waarschijnlijk hoger is dan wat ik had verwacht,” vertelde Alonso aan RACER. “Ik geniet echt van elke ronde die ik op de baan ben.”

“Ik geniet van de voorbereiding en ik geniet van de meetings over de afstelling van de wagen. Dingen die voorheen het ergste deel van het weekend waren.”

“Nu geniet ik zelfs daarvan, niet alleen van de tijd op het circuit, maar ook van de tijd daarbuiten geniet ik meer dan in het verleden.”

“Dus daar ben ik verbaasd over, want je kunt niet plannen wat je zult voelen als je terugkomt.”

“Dan over het rijden en de resultaten… Misschien vond ik het iets moeilijker dan ik waarschijnlijk had verwacht,” geeft hij toe. “Het is niet dat ik het vanzelfsprekend vond dat de resultaten vanzelf zouden komen.”

“Ik wist dat de voorbereiding nodig was en dat de uren in de simulator en de 2018-tests in Bahrein en Abu Dhabi nodig waren, dus daar had ik op geanticipeerd. Maar ik heb nog steeds moeite om het potentieel dat in de wagen zit maximaal te benutten.”

Maar ook Daniel Ricciardo en Esteban Ocon beleefden een moeilijk eerste seizoen bij het team uit Enstone vooraleer de resultaten beter werden.

“Ik denk dat het ook iets te maken heeft met de filosofie van Renault/Alpine,” legde Alonso uit. “De meeste rijders die hierheen kwamen hadden het in hun eerste jaar moeilijk.

“Dus er is iets, we denken dat we enig idee hebben wat de oorzaak ervan is, maar het heeft misschien meer tijd nodig dan toen ik vorig jaar tekende om terug te komen.”

“Ik dacht dat ik binnen drie of vier races op 100% zou zijn, en ik denk nu dat het acht of negen races zal duren.”