Yuki Tsunoda: “Na mijn sterk F1-debuut waren mijn verwachtingen te hoog”

Honda Racing F1
Honda Racing F1

AlphaTauri-rijder Yuki Tsunoda heeft teruggeblikt op de eerste races van zijn eerste seizoen in de Formule 1. De Japanner beseft dat hij een bijzonder goed eerste raceweekend in de Formule 1 kende maar dat het nadien veel minder vlot ging.

Tsunoda eindigde tijdens zijn eerste F1-race meteen op de negende plaats en in de punten. Het was meteen het hoogtepunt tot dusver dit seizoen want vanaf dan verliep het allemaal veel minder vlot. Volgens Tsunoda legde waren zijn eigen verwachtingen na die eerste race niet realistisch waardoor hij vervolgens zelf in de fout ging.

“In Bahrein ging het erg goed, ook al maakte ik fouten tijdens de kwalificatie en sneuvelde ik in Q2. Desondanks ging het goed en behaalde ik tijdens mijn eerste race punten,” vertelde Tsunoda in de laatste aflevering van de ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Vanaf dat moment legde ik de lat redelijk hoog. De volgende race was in Imola en ik mikte toen op een vijfde plaats.”

“Dus ja, ik was zeker te hoog aan het mikken en tijdens de kwalificatie probeerde ik een geweldig rondje neer te zetten, een droomrondje. Zeker in Q1 moet je dat niet doen en toch probeerde ik dat in Q1.”

“Mijn attitude en motivatie was zo en ik ging de muur in. Ik denk dan ook dat ik tijdens het begin van het jaar te hoog mikte.”

Volgens Tsunoda voelt hij zich nog steeds ook niet helemaal comfortabel in de AlphaTauri F1-bolide.

“Nee, ik voel me nog niet volledig goed in de wagen,” aldus Tsunoda, die er van overtuigd is dat hij geleidelijk steeds beter zal worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021